BPR Tambahan Mula Dikreditkan Kepada Penerima Yang Layak Sebanyak RM500 “One-Off” ~ Semak Sekarang !


 

Untuk pengetahuan anda semua, pada pembentangan PEMERKASA TAMBAHAN yang telah diadakan baru-baru ini, satu inisiaitf telah diperkenalkan oleh Perdana Menteri iaitu Tan Sri Muhyiddin Yassin adalah BPR ditambah baik sehingga RM500 mengikut kategori. 


SIAPA YANG LAYAK?

  • Bayaran BPR Tambahan sehingga RM500 akan diberikan kepada mereka yang berpendapatan RM1,000 dan ke bawah
  • Golongan B40 yang hilang sumber pendapatan disebabkan pandemik Covid-19

KADAR BANTUAN

1. Isi rumah yang berpendapatan RM2,500 dan ke bawah

  • Bantuan tambahan sebanyak RM500
2. Isi rumah yang mempunyai pendapatan RM2,501-RM4,000
  • Bantuan tambahan sebanyak RM300
3. Isi rumah yang berpendapatan RM4,001-R5,000
  • Bantuan tambahan sebanyak RM300
4. Kategori Bujang
  • Bantuan tambahan sebanyak RM100

TARIKH PEMBAYARAN 

Seperti yang sudah dimaklumkan pembayaran BPR Tambahan sebanyak RM500 akan dibayar pada hujung bulan Jun 2021.

Oleh itu, segelintir penerima BPR telah pun dikreditkan untuk bantuan BPR Tambahan ini.

PEMBAYARAN MENGIKUT BANK

Pembayaran ini akan dikreditkan mengikut bank masing-masing yang telah didaftar oleh pemohon BPR. Oleh itu , penerima diharapkan untuk bersabar dalam menunggu menerima pembayaran.

MAKLUMAT LEBIH LANJUT

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan berkenaan pembayaran BPR Tambahan ini , anda boleh menhubungi di talian 1-800-88-2747.


28 Comments

  1. Surya June 23, 2021 at 3:26 pm

    Bpr bagi kategori Bujang yg dah active lulus Sebelum ini…. Nak apply lagi kah ataupUn secara automatic……

    Reply
  2. Sazlin June 24, 2021 at 3:02 am

    Slm
    .mcm mne nk tau status kite ya..

    Reply
  3. Unknown June 24, 2021 at 2:00 pm

    Ada yg dah masuk ke..
    Tdi pergi check tak ada pun..

    Reply
  4. Unknown June 25, 2021 at 12:23 am

    bagi tarikh tetap

    Reply
  5. Unknown June 25, 2021 at 2:00 pm

    kalau yg dah lulus tk perlu bt ap2 tgu ja duit msuk acc

    Reply
  6. Unknown June 26, 2021 at 11:35 am

    Sehingga kini apa pun tak ada?? 👎👎

    Reply
  7. Unknown June 27, 2021 at 6:54 am

    Kenapa bujang dapat 100 RM. Tambahann one off tak dapat. Saya 55 tahun. Skrang pkp tak boleh kerja. Duit dalam bank dah kosong. BSN. Says nak nak tangung family dengan APA?

    Reply
  8. Unknown June 28, 2021 at 11:27 pm

    Sy dia ckp lulus tapi tk ada pun masuk dlm Accbank.ini number acc bank sy 156226366439 accmybank ni pkp nk kerja tk blh ank ramai kecil kecil lagi ….8 org ank ank sulung umr 14 sampai 4 bulan yg bongsu.

    Reply
  9. Anne_pitat June 29, 2021 at 8:08 pm

    BPR sy sebelom ni pd awl thn ada terima..ptghan thn bila check jd xlyk..apa perlu sy buat?utk terima semula bantuan² kerajaan..

    Reply
  10. Unknown June 30, 2021 at 2:26 pm

    Bpr tambahan dan bpr tambahan hilang kerja tu sama ke???

    Reply
  11. Unknown June 30, 2021 at 2:55 pm

    Sya jue dri KB
    BPR fasa 1 rm150 Sya dapat tpii fasa dua xdapat Sya Chek kena update blik status penceraian Sya knape sblum ni boleh sedangkan 3tahun dh penceraian,nk buat rayuan cmne jabatan Islam ttp lockdown?30 last rayuan?

    Reply
  12. Unknown June 30, 2021 at 3:30 pm

    Kenapa saya x layak mendapat BPR sedangkan saya ibu tunggal menyara 4org ank dan saya tiada perkerjaan tetap

    Reply
  13. Unknown June 30, 2021 at 4:13 pm

    Mana yg dkatakn B40 dan yg hlang pdapatan dpt shngga rm1000..

    Reply
  14. Unknown June 30, 2021 at 4:27 pm

    Saya nak tanya….kenapa saya hanya dapat rm300 saja..
    Saya tam berkerja…suami keja tapi gaji tak sampai 2k…..
    Tapi alhamdulillah…saya dapat..cuma nak tanya lah…..terima kasih ye..

    Reply
  15. Unknown June 30, 2021 at 6:43 pm

    PM umum bulan Jun. Pemerkasa 500 ONE-OFF hilang pendapatan dan kerja serta gaji RM1K kebawah. Tapi saya dah dapat RM100 bujang. RM500 tiada pendapatan itu Mana?

    Reply
  16. Unknown June 30, 2021 at 9:52 pm

    Yng bujang keraja pegawal keselamatan mendapat gaji satu ribu dua ratus ringgit satu bulan..sya dah perkeraja kontrak dlm satu tahun dgn syrikat sewata pun konsi perniagaan dgn syarikat besar bisnes.. yang bujang ada warga emas tersyg menjaga bertangaggu jawab dan ada mendapat rm 100 ringgit sehaja untuk beli keparulan isi barang2 makan Sehairan dapur rumah sdh masalah dapat gaji pun sama kos serah hidup pun harga mahal tidak mencukupi ne…dari bpr bantuan tambahan bujàng dapat rm lima retus ringgit tetapi tidak dlm akuan public bank ne..

    Reply
  17. Naim June 30, 2021 at 10:20 pm

    Bpr fasa pertama diterima, fasa ke 2 tidak berjaya pulak.. sy ni Oku yg berdaftar dgn JKM xkn x layak terima bpr..selama ni xde masaalah pun.. bntuan one off hr raya utk oku pun senyap kata x perlu daftar.. kecewa betul dengan keadaan ni

    Reply
  18. Unknown June 30, 2021 at 10:33 pm

    Mula2 cakap bantuan tambahan bpr rm500 one off,.tapi kenapa tolak baki bpr pulak?knpa tak cakap bantuan bpr fasa 3 d awalkan,.buat rakyat berharap btl lh..

    Reply
  19. Unknown June 30, 2021 at 11:54 pm

    Kami sekeluarga bpr atas nama suami..sblom ni fasa 1 dapat.fasa 2 tiba2 nma tidak penah di daftarkan..bila nak buat temujnji semua penoh..da berape thn kmi ni memang golongan B40 ..dgn gji rm1300 ..klo dengan alasan lain boleh la terima ..ni bla check ic suami nma tidak penah di daftarkan.Nak Bangi Bantuan biar ikhlas..pkpd 3.0 ni kmi terpaksa mohon Bantuan sàna sni dri ngo untuk terus hidup.

    Reply
  20. Unknown July 1, 2021 at 12:08 am

    Kami sekeluarga sudah berape thn golongan B40.Fasa pertama dpt..fasa ke 2 xdapat.alasan nma suami tidak penah didaftarkan.alasan apakah itu.dengan gaji yang x sampai pun 1.5k..pkp 3.0 terpaksa meminta Bantuan dari ngo untuk terus hidup.mncari duit tambahan pun xdapat..anak nak pdpr pun terpaksa peach tabung sndiri tuk beli top up.lepas ni x dapat pdpr tiada alasan lain yang kami dapat bagi ..cuma memang tiada duit untuk membeli top up untuk internet..

    Reply
  21. Unknown July 1, 2021 at 12:17 am

    Saya BPR tidak lulus, yg RM150 je dpt, dah buat rayuan dalam talian, tpi still sama jee😔, saya bukan gaji 2000 ke atas pun, belum kawin still bujang, kod tidak lulus sebab tak cukup ketegori bujang,

    Reply
  22. Unknown July 1, 2021 at 5:59 am

    Bujang pendapatan bwh seribu tu…. Byrn 500 on off tu dapat x

    Reply
  23. Unknown July 1, 2021 at 8:04 am

    Sy bujang tolonglah prtimbgkn klu dpt rm500 sbb sy musician hilang krja nk busking pn x boleh..dh mnx krja pn smua xnk pakai org sbln sy byr sewa rm700 so harap krajaan..prtimbgkn..

    Reply
  24. Unknown July 1, 2021 at 2:32 pm

    Sya pun bpr fasa pertama dapat rm300 lepas tu fasa ke 2 dah xdpt alasannya ank umur 18 thn padahal ank birthday nya 17/4 cukup 19 thn tpi fasa pertma bgi plak dan alasan ke2 pasangan tidak daftar..xpaham la..dah karca marba dah

    Reply
  25. Unknown July 1, 2021 at 3:16 pm

    Mcm mana nak tahu kita dapat bantuan tu

    Reply
  26. Unknown July 2, 2021 at 1:21 am

    Macam mn mahu apply .tlg bagi thu

    Reply
  27. Joeboom July 21, 2021 at 7:00 am

    Saya ni dh declare bngkrup lme dh acc bnk sme kne sita..nk kje susah..nk refer kt mne ni?

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *