Bantuan Pembelian Telefon Bagi Golongan B40 RM180 Pada Tahun 2021


 

Untuk pengetahuan anda semua , bermula sahaja pada tahun 2021 , setiap individu bagi golongan B40 layak menerima kredit telekomunikasi sebanyak RM180. 


Bantuan ini dilaksanakan adalah bertujuan untuk membuat langganan internet ataupun pembelian telefon bimbit baru . Perkara ini telah diumumkan pada pembentangan Belanjawan 2021 yang lepas. 

Ianya adalah merupakan satu insiatif di bawah Program Jaringan Prihatin bernilai RM1.5 Billion . 

Baca juga : Cara Dftar I-Suri KWSP Sebanyak RM480 Bagi Setiap Tahun 

Justeru itu , bagi beliar yang berumur 18-20 tahun juga layak untuk menerima bantuan kredit RM50 ke dalam akaun dompet digital (eWallet) bagi masing-masing. 

Pemberian Bantuan bentuk kredit telekomunikasi melibatkan kos sebanyak RM75 Juta yang akan memberikan manfaat kepada 1.5 Juta belia di negara kita . 

10 Comments

  1. yang research March 5, 2021 at 7:08 pm

    kalau kwsp bayar bulan april jadi macam bodoh la rakyat malaysia admin..tak cukup 10k la bayar sebab tarikh bayaran last bulan 5..admin kena inform kwsp cakap tarikh akhir kena dianjakkan bukan diawalkan.baik diawalkan lagi bayaran akhir bulan april dah tak kena bayar 2k.admin tak buat research dulu ke..

    Reply
  2. yang research March 5, 2021 at 7:12 pm

    bulan april dapat 2 kali juga boleh diterima la..baki 3k lagi..bulan akhir bayaran bulan may.so 1 bulan lagi kwsp lari atau apa admin????

    Reply
  3. Anonymous April 5, 2021 at 1:29 am

    Nak apply mcm mna..cucuk kat hidung ke kad atm utk dptkan bantuan tu

    Reply
  4. Unknown April 16, 2021 at 8:42 am

    Cara apply pun tak nak bagitau .bonggok

    Reply
  5. adnin April 19, 2021 at 2:37 pm

    Mana cara nak apply ?? Hahhh aduih laaa citer tak habis ni hhhha

    Reply
  6. Unknown May 5, 2021 at 9:30 pm

    Mana links nak daftar…ke semua b40 terus dapat

    Reply
  7. Unknown May 6, 2021 at 9:40 am

    Masih tak faham. Macam mana apply bantuan pembelian tel.

    Reply
  8. Unknown May 6, 2021 at 2:18 pm

    macam mna nk apply ???

    Reply
  9. Reen Shakleen June 6, 2021 at 12:59 pm

    Huh kemain gebang awal2…cara nak apply mano? Apo…..

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *